Testimonials

Verdiepende systemische jaartraining Pad van de Ziel

Algemene Informatie

Tijden: 10.00 tot 17.00, je bent welkom vanaf 09.30 uur

Plaats: Afwisselend in Leiden en Werkhoven

Inclusief: Koffie, thee, lunch, fruit en ander lekkers. Opleidingsmateriaal ontvang je tijdens de masterclass. Aan het einde van de dag(en) ontvang je een bewijs van deelname

Kosten: € 185,– voor een ééndaagse masterclass, € 350,– voor tweedaagse masterclasses. Bedragen zijn vrijgesteld van BTW.

Inschrijving en annulering:

  • Je inschrijving is definitief als die door ons is bevestigd
  • Annulering kan uitsluitend per e-mail, daarbij gelden onze annuleringsvoorwaarden.

De masterclasses gaan door bij minimaal 12 deelnemers, de maximale groepsgrootte is 20 deelnemers.

Inhoudelijke informatie

Meer informatie over de thema’s van onze masterclasses

We vinden het een eer om de testimonials van enkele van de deelnemers van de eerste groep Pad van de Ziel te delen. Woorden schieten tekort voor de reis die we hebben mogen maken onder de bezielende begeleiding van Nicole van Leeuwen en Justin Cooper. Waar wij zijn geweest met elkaar… is van ongekende diepgang. Deze reis is het mooiste cadeau wat ik mijzelf heb kunnen geven… twijfel dan ook geen moment om zelf deze stap te maken. In diepe dankbaarheid.

Het was een bijzondere reis in een bedding van veiligheid, geborgenheid en autonomie waarin iedere reisgenoot haar eigen kennis en ervaring kon inzetten om het pad mee te creëren. Ontzettend veel respect voor de kundigheid, betrokkenheid en warmte van de trainers Nicole van Leeuwen en Justin Cooper die de ruimte hebben gecreëerd waarin we in gezamenlijkheid ons eigen zielspad hebben kunnen bewandelen. En natuurlijk mijn lieve mede reisgenoten die vol passie, kwetsbaarheid en liefde dit pad bewandelden. Een bijzonder mooie, intense ervaring. Een prachtig cadeau voor mezelf.

Ik kan alleen maar zeggen; je had er bij moeten zijn om de diepgang, transformatie en bezielende begeleiding van Nicole en Justin Cooper te kunnen ervaren. Ik kan het traject iedereen aanraden!!!

Ja zo bijzonder om te mogen ervaren hoe een ieder van ons op geheel eigen-wijze zichzelf mocht inbrengen. Het vertrouwen te ontvangen en zo je Zielspad te ontdekken en zichtbaar te maken voor jezelf en naar de buiten wereld. Een waar kado aan jezelf en je medereizigers op dit Pad van de Ziel. Ik kan het van te aanbevelen. Dank Justin Cooper en Nicole Van Leeuwen voor jullie bezielde Zijn.

Ja zo bijzonder om te mogen ervaren hoe een ieder van ons op geheel eigen-wijze zichzelf mocht inbrengen. Het vertrouwen te ontvangen en zo je Zielspad te ontdekken en zichtbaar te maken voor jezelf en naar de buiten wereld. Een waar kado aan jezelf en je medereizigers op dit Pad van de Ziel. Ik kan het van te aanbevelen. Dank Justin Cooper en Nicole Van Leeuwen voor jullie bezielde Zijn.

In november begon ik aan de verdiepende systemische opleiding “Pad van de Ziel”, een 14-daagse opleiding met als fundament het systemische gedachtegoed, verrijkt met innerlijk kind werk, alchemie en sjamanisme. Vooraf verheugde ik me al om weer meer te leren over de magie en kunst van het begeleiden van opstellingen, maar had nooit kunnen voorspellen hoe bijzonder en onvergetelijk het zou worden. De reis was wonderlijk. Samen met de andere deelnemers gingen we de diepte in en dat wat aandacht nodig had, kreeg aandacht. Vanaf de eerste dag voelde ik de veiligheid en diepgang van de groep. De sterke verbinding met de mededeelnemers verrijkte de ervaring. Eén van de meest positieve aspecten was de ruimte om jezelf volledig te laten zien. Dit bood de mogelijkheid om voorbij oordelen, schaamte, onzekerheden te gaan en mijn grootste gemis en diepste verlangen recht in de ogen te kijken. Spannend en emotioneel, maar ook enorm verhelderend en verlichtend. Tijdens de opleiding werd ik veelvuldig geconfronteerd met mijn eigen persoonlijke thema’s, oude pijn, verdriet, overlevingsmechanismen en ook talenten en kracht. Deze confrontaties hielpen me mijn levensthema’s in een ander perspectief te zetten, wat een diepe persoonlijke impact had. Niet langer vechtend tegen mijn thema’s, ik keek ze aan en geef ze ruimte om te transformeren. Het erkennen en werken met deze thema’s bleek een helend proces dat mij de laatste maanden al veel heeft gebracht. Wat heb ik geleerd? Het is lastig te omschrijven, omdat het een verschil van dag en nacht is en alles wat ik in 1 zin probeer samen te vatten zal in deze context vaag en niet volledig zijn. Toch in het kort: – Ik ben meer in balans met hoofd, hart en buik. – Ik voel meer lichtheid en kracht rondom mijn persoonlijke thema’s en ben me bewuster van mijn overlevingsmechanismen. Ik kan daarop nu anders reageren en handelen en meer puur zijn. – De opleiding heeft me geholpen om dieper te zakken, waardoor ik zowel bij mezelf als bij mijn coachees beter kan onderzoeken wat er echt speelt op een diepere laag. – Daarnaast heb ik geleerd dat je diepste verlangen, grootste gemis, je levensthema en talenten allemaal met elkaar verbonden zijn. Door niet te vechten of eruit te stappen, kun je de puurheid omarmen, met zowel de mooie als de mindere kanten. En dat is oké. ‘Het Pad van de Ziel’ was voor mij een transformatieve en onvergetelijke ervaring. Speciale dank gaat uit naar Nicole Van Leeuwen en Justin Cooper voor hun professionele en liefdevolle begeleiding. Wat een toppers! De sfeer en de bedding die zij creëren, wow! Wat een enorm cadeau hebben jullie ons gegeven. Dank ook aan alle mede-reisgenoten voor hun mooie inzichten, bespiegelingen en puurheid. Het was en is een genoegen om met jullie samen te ontdekken en te reizen.

Ik heb al veel aan persoonlijke ontwikkeling en professionalisering gedaan net zoals velen van jullie. Steeds kwam er na een tijdje weer een impuls, alsof ik nog een weg af te leggen had. Nog steeds geen voldoening en mezelf niet goed genoeg vinden. Een knagend gevoel. De last voelen iets van mijn leven te moeten maken. Dat ” moeten” was hardnekkig en de last belemmerend en verlammend. Ik had mezelf na de vorige opleiding beloofd te stoppen met weer een persoonlijk ontwikkeltraject. Toen ik er toch aan toegaf was de groep vol. Gelukkig dacht ik, ik hoef ook niet zo nodig. En toch belande ik in deze groep op het pad van de ziel. Er was ergernis, frustratie, woede, verdriet, en ook was er zin en plezier. Het voordeel van lid zijn van een groep is dat je niet alleen bent. Je wordt ook continue gespiegeld en het kan aan alle kanten rammelen zoals in het echte leven. Mijn projectiemechanisme draaide overuren, niet leuk in het moment zelf, maar wel heel leerzaam om met mijn projecties te zitten en ze in te brengen in de groep. Ik kon ermee zijn omdat de vrije ruimte en de veilige bedding die Nicole en Justin hebben geboden zo aansloot op het proces van leren. In deze ruimte mocht levenskracht vrij stromen waarbij ook (soms pijnlijk) zichtbaar en voelbaar was waar we individueel en als groep mee verbonden waren. Dit was niet alleen een individuele ontwikkelreis in groepsverband maar iets groters. Het was intens en hartverwarmend. Hartelijk dank Nicole en Justin voor de professionele en liefdevolle begeleiding, ook alle mede reisgenoten dankjewel voor alle bespiegelingen en mooie inzichten. Het was me een eer en genoegen om met jullie samen te reizen.

Het pad van de ziel – zeven blokken van 2 dagen – is onbegrijpelijk en totaal onvoorspelbaar. Het is warm en chaotisch als het Leven zelf. Gaat het over ‘opstellingen? Ja Komen er ‘rituelen’ in voor? Ja Is er plaats voor ‘innerlijk kind werk’? Ja Wordt je creativiteit uitgedaagd? Ja Het Pad van de Ziel is een wonderlijke reis. Zoals hierboven al blijkt is het moeilijk te beschrijven. Wat valt er wel te zeggen? Vanaf dag 1 is er een veiligheid die voortkomt uit totale openheid. Het is duidelijk dat het de bedoeling is dat iedere deelnemer er is. Niemand neemt ‘toevallig’ deel. Als je kiest voor deelname aan deze groep, beslis dan op basis van je intuïtie. Op basis van je eigen-wijsheid. Wat heeft het mij opgeleverd? Heel veel inzichten waar ik tot nu toe, ondanks -tig opleidingen, therapieën en meditaties, eenvoudigweg niet bij kon komen. Gevoelens of nuances van gevoelens waarvan ik na al die jaren kijken het bestaan niet had vermoed. Die gevoelens (en andere mij al bekende gevoelens) werden tijdens het proces geïntegreerd in hoofd, hart en buik. Ook ontstond een diep bewondering en verwondering voor en over de 18 deelnemers aan de groep. Wat een prachtige sterke mensen in hun moed en kwetsbaarheid. Wat een warmte en betrokkenheid. Toen ik aan deze groep begon had ik er geen enkele voorstelling van. Nu, na afloop, rest er alleen diepe, diepe dankbaarheid voor de deelnemers en vooral ook voor degenen die dit mogelijk hebben gemaakt: Nicole Van Leeuwen en Justin Cooper.